• اخر الاخبار

    الأحد، 28 يونيو 2015

    طريقة تحضير احلى دقية بامية


    طريقة تحضير احلى دقية بامية


    المقادير
    • 3 x كوب مرق اللحم
    • 2 x معلقة كبيرة سمن
    • 2 x كوب ماء (لنضج اللحم)
    • 1 x عدد بصلة مفرومة
    • 1 x كيلو بامية
    • 1 x معلقة صغيرة ملح
    • 1 x كوب عصير طماطم
    • 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
    • ½ x كيلو لحمة

    الخطوات
    1. هنغسل البامية جيدا و نسيبها تجف و بعدين ننزع الجزء العلوي و السفلي منها
    2. و دلوقتي هنشوح البصل حتى يصفر لونه ثم نضيف اللحم و نقلبهم كويس حتى تحمر اللحمة
    3. و بعدين نضيف الطماطم و نسيبهم مع بعض حتى تتسبك مع اضافة الماء تدريجيا حتى ينضج اللحم نصف نضج
    4. و بعدين هننشل اللحم من الصلصة و نضع طبقة منه في قاع حلة صغيرة و ترص فوقها البامية بنظام و هكذا حتى تملأ الدقية و نغطي الحلة لمدة 10 دقائق .
    5. و بعد كده هنضيف البهاريز و نسيبها على نار هادية حتى تنضج او تتسبك و تقلب في سيرفيس غويط و تقدم ساخنة بألف هنا.
    • تعليقات بلوجر
    • تعليقات الفيس بوك

    0 التعليقات:

    إرسال تعليق

    Item Reviewed: طريقة تحضير احلى دقية بامية Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top