• اخر الاخبار

    الجمعة، 10 أبريل 2015

    طريقة تحضير فخده ضاني بالخضروات المشكلة


    طريقة تحضير فخده ضاني بالخضروات المشكلة



    المقادير :


    4 x عدد ورق لورا

    2 x معلقة كبيرة سمن

    2 x عدد بصلة

    2 x عدد فص ثوم

    2 x كوب (240 مللى) مرق الدجاج (مرق لحمة مش دجاج)

    1 x معلقة كبيرة ملح

    1 x معلقة كبيرة فلفل اسود مطحون

    ¼ x كيلو بسلة

    ¼ x كيلو حباية جزر

    ¼ x كيلو بصل (صغير جدا)

    ¼ x كيلو بطاطس

    الطريقة :

    تغسل الفخده و تكسر منها عضمة العكشة و تتبل بالملح و الفلفل و توضع فى صينية و يضاف عليها السمن السايح و تغطي و توضع فى فرن متوسط الحرارة مع مراعاة رشها بالسمن من قاع الصينية أولا بأول حتي تمام النضج

    يقشر البصل الصغير و يحمر فى ملعقة سمن قليلا ثم يضاف له كوب مرقة و ملعقة صغيرة من الملح و نصف معلقة صغيرة من السكر و يغطي و يترك حتي تمام النضج

    يحضر الجزر و يقطع أصابع ثم يغلى بالماء غلوه واحده ثم يصفي ثم يوضع فى إناء ويضاف له ملعقة زبد ومعلقة صغيرة من الملح ونصف معلقة سكر وكوب مرقة و يترك علي نار هادئة حتى تمام النضج

    تجهز البطاطس مثل الجزر على أن تغلي فى الماء ثم تصفي و تحمر فى السمن

    تفصص البازلاء و تسوي سوتيه بالزبد على نار هادئة

    توضع الفخدة فى طبق و يرص حولها الخضروات المطهية

    يضاف كوب مرقة الى السمن المتبقي فى الصينية مكان تسوية الفخدة و يغلي على النار ثم يصفي و يصب جزء منه على الفخده و يقدم الباقي فى اناء خارجي الي جانب الفخده.. وبالهنا والشفا


    • تعليقات بلوجر
    • تعليقات الفيس بوك

    0 التعليقات:

    إرسال تعليق

    Item Reviewed: طريقة تحضير فخده ضاني بالخضروات المشكلة Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top